Om Fru Park

Här kommer du få läsa texter med ambition att ha en förankring i de värden som byggt vårt land och som fortfarande erbjuder en kompass i en vilsen värld – samt med en sund skepsis inför samhällsomvälvande och snabba politiska åtgärder som ofta sker i stundens ingivelse och utan eftertanke.

Att vara konservativ är att föredra det välbekanta framför det okända, att välja det prövade hellre än det oprövade, det verkliga hellre än det möjliga, det begränsade snarare än det gränslösa, det tillräckliga framför det överflödande, det lägliga snarare än det perfekta, nuets glädje framför en framtida utopis välsignelser.

(Oakeshott)

Välkommen!

Frida Park bor i Dalarna och är legitimerad lärare. Konservativ ledarkrönikör i Dalarnas tidningar och krönikör i Tidningen Dagen.

Annonser

9 kommentarer Lägg till

 1. Alf B Svensson skriver:

  Frida

  Jag känner inte dig och har aldrig hört ditt namn. Som psykolog har jag under större delen av mitt liv intresserat mig för samlevnadsfrågor och läst allt från böcker, akademiska avhandlingar till debattartiklar och krönikor. Den krönika du har i DAGEN i dag vågar jag ¨påstå var nog den bästa text jag någonsin läst om kärlek och samlevnad. Jag blev riktigt lycklig att det finns sådana som du som kan ta upp ämnet på ditt unika och mycket personliga sätt. Din röst behövs i samhällsdebatten.

  Allt gott

  Alf B Svensson

  Liked by 1 person

  1. Fru Park skriver:

   Tack Alf! Det var oerhört roligt att höra! Stort tack för de varma orden!

   Gilla

   1. Victor skriver:

    Din röst behövs. Bra att du vågar stå upp offentligt för de kristna värderingarna.
    Samvetsfrihet, ja tack! Ingen ska behöva utsättas för någon form av tvång eller påtryckningar för att någon arbetsuppgift går emot ens eget samvete.

    Apg 1:8
    ”Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”

    Ords 4:23
    ”Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet.”

    Gilla

 2. Carl E skriver:

  Ditt debattinlägg om samvetsfrihet i abortfrågan var helt underbart!
  Av någon obegriplig anledning lider Sverige av ett världsunikt etiskt vakuum.
  Det pragmatiska kollektivistiska folkhemsbygget går alltid före individens rätt till andligt, spirituellt eller moraliskt utrymme. Inte helt olikt nazitysklands ideal om en kall och effektiv samhällsmaskin utan individuella avvikelser.
  Att våga gå emot detta fastställda förhållningssätt är starkt och beundransvärt. Tack Fru Park!

  Gilla

  1. Fru Park skriver:

   Tack för de orden! Allt gott!

   Gilla

 3. Gerd Liadahl skriver:

  Hej Frida,
  jag håller med senaste talarna om att det är beundransvärt att de människor som idag, trots näthat m m, vågar stå upp offentligt för sina åsikter och vad de tror på. Däremot håller jag inte med dig om det du tycker när det gäller abortfrågan och barnmorskornas rätt att utnyttja sin religiösa tro/moral i sitt yrkesliv. Du skall aldrig aldrig någonsin använda din privata tro där den på något sätt påverkar andra, det finns bara inte. Och om din moral säger dig att du inte på något sätt vill medverka/delta vid en abort så ska du inte göra det. MEN det gäller ditt privata liv och inte ditt offentliga liv. Om min vän som är lärare OCH superateist skulle vägra lektioner där man på något sätt diskuterar eller lär ut religionskunskap så vore det förkastligt.
  Se egofixerad får man inte vara. Du som själv är lärare förstår säkerligen detta. Men sen är det inte OK för dig som lärare att ta ställning till t ex samvetsfrihet. Nej aldrig, du skulle säkerligen aldrig försöka påverka dina elever politiskt eller hur. Nej du skulle bara informera barnen om alla partier och vad de står för.
  Men jag tror att du är en utmärkt lärare.
  Bästa hälsning
  Gerd Liadahl

  Gilla

  1. Fru Park skriver:

   Om vi skulle avskaffa alla lärare som är politiskt, religiöst eller fackligt engagerade och alltså tar ställning skulle inte många lärare finnas kvar. Problemet är inte lärare som tycker saker utan lärare som inte tillåter olika åsikter, samveten eller tro. Vilket jag inte har några som helst problem med.

   Gilla

 4. birgerthureson skriver:

  Tack för din krönika i Dagen i dag (21/2). Väldigt bra. Och välkommen till Dagen, säger jag, en numera pensionerad Dagen-murvel (har bland annat varit opinionsredaktör där). Jag känner starkt för den tidningen och tror att du kommer att tillföra mycket. Förresten, jag har en gammal koppling till Dalarnas Tidningar. Medarbetade på Borlänge Tidnings kultursida med krönikor och dagsvers i slutet av 60-talet, när jag hade kontakt med Hans-Erik Hellberg. Han var kulturredaktör där på halvtid. Men det var ju låååååångt före din tid.

  Liked by 1 person

  1. Fru Park skriver:

   Tack för vänliga ord, det värmde! Så roligt med gemensamma beröringspunkter! Allt gott! Med vänlig hälsning, Frida

   Gilla

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s