SSU, skattemedel och politikerförakt

(foto Pontus Orre, publicerad i Aftonbladet)

Är man 26 år är man myndig och fullt kapabel att fatta sina egna, genomtänkta beslut. Är man därtill ordförande för ett av Sveriges största ungdomsförbund förväntas man använda gott omdöme och sunt förnuft.

Är man drabbad av utmattningssyndom kan detta påverka ens förmåga att fatta beslut och därmed bör man sjukskriva sig eller ta hjälp av andra personer i sin stab med klarare omdöme.

I Sverige har vi en kronisk fabläss för att halshugga våra förtroendevalda om de använder våra skattemedel på ett sätt vi anser vara fel. Det är som det borde vara, våra politiker ska veta att we the people förväntar oss att våra pengar hanteras med varsamhet.

Alla människor är ofullkomliga, så även politiker. Om en taxiresa för 8000kr, som personen ifråga nu tänker betala ur egen ficka, är det enda graverande misstaget ungdomspolitikern gjort bör vi avvakta något med kölhalningen. Det finns, utan att överdriva, större fiskar att ödsla tid och kraft på.

Med tanke på det stadigt ökande politikerföraktet skulle det inte skada med goda nyheter om de förtroendevalda som faktiskt sköter sig, betalar tv-licens (sic!), kör nyktra och skattar för hemhjälpen.

Annonser

Lämna gärna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s